onsdag, april 05, 2006

födelsedagar vi minns

Oftast längtar man rätt mycket efter födelsedagarna och de är rätt roliga, men i dag när jag skulle försöka minnas vad jag gjort tidigare födelsedagar kom jag på att det är ganska få jag minns. Här är mina minnen:

1987 Jag fyller 7 år och är hos en kompis. Från hennes fönster kan man se vår gata. Jag tittar ut genom fönstret precis som morfar och mormor svänger in på gatan. Jag ser hur de stannar och lyfter ur min nya rosa cykel. Jag springer hem.

1995 Jag fyller 15 år. Jag får äntligen hämta min moppe hos mormor och morfar. Tidigare har jag provkört den i området, men efter skolan på födelsedagen går jag hem till dem och hämtar moppen och kör hem den.

1998 Jag fyller 18 år. Jag bor i min första egna lägenhet och har bjudit hem några klasskompisar. De sjunger i trapphuset och när jag senare går ut med soporna gratuleras jag av grannarna som hört sången och förstått att det är min födelsedag. Jag får bland annat ett linne och tekoppar av klasskompisarna.

2000 Jag fyller 20 år. Jag bor i Nice och vaknar på morgonen med ett ryck av att någon går in genom ytterdörren. Jag springer upp för att möte min lägenhetskompis som smygit ut på morgonen för att köpa en blomma och croissanter till mig. Senare på dagen har jag gruppredovisning om hemlösa tillsammans med en norsk tjej, en amerikansk kille och en sydkoreansk kille. Vi övar på redovisningen och jag bjuder på svenskt godis, Djungelvrål går inte hem. På kvällen äter jag och min lägenhetskompis smörgåstårta som jag gjort.

2002 Jag fyller 22 år. Min första födelsedag när jag är tillsammans med Martin. Han väcker mig med 22 pussar och massa små presenter som är genomtänkta. Bland annat får jag min rosa keramiktavla med texten Rosor äro röda, violer äro blå, smultron äro söta och du är likaså.

2004 Jag fyller 24 år. Vaknar och ska till skolan. Martin sover som en stock och i rummet brevid sover hans bror som är på besök. Jag känner mig ensamst i världen.

2005 Jag fyller 25 år. Jobbar tisdag och jäktar. Supertrist på jobbet. När jag är ute och gör fem tycker till fundrar jag på om jag inte ska trösta mig med hamburgare och pommes till lunch, men jag väntar ett tag till. När jag sitter där och redigerar kommer min mamma och syster in med presenter och blommor. De har tagit ledigt och tagit bilen till mig för att fira mig! Jag blir jätteglad och vi går ut och äter mat och sedan tårta.

2006
I dag! Mina arbetskompisar har sjungit för mig. Jag har fått tulpaner via blomsterbud från mamma och pappa. Jag har fått massa sms och jag har blivit bjuden på lunch av Helena.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vad skönt att det blev en bra dag! Jag känner så väl igen mig i det att man tänker att man inte ska göra något, för det är ju inte så viktigt. Och sen... Klart det är viktigt! Klart man vill göra något! Klart man vill bli firad! Det är ju ändå ens födelsedag...

05 april, 2006 18:49  
Blogger Anna-Karin said...

Jonna: ju närmre dagen kommer desto mer märker jag hur viktig den är. Sjukt faktiskt.

Nino: jepp det är vi, tack för gratulationen

06 april, 2006 16:08  

Skicka en kommentar

<< Home