måndag, oktober 24, 2005

Fyra år

Jag har pluggat i fyra år för att bli journalist och ändå så vaknar jag på morgonen och tänker: är jag inte lite sjuk någonstans så jag får stanna hemma? Det är rätt sjukt faktiskt.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Har det verkligen men yrket att göra eller jobbet just nu? Tänk på det också, du kanske vill vara journalist men på ditt sätt.

Love & Peace

24 oktober, 2005 15:54  
Blogger Anna-Karin said...

Kanske är det så, men just nu har jag svårt att se vad som skulle få mig att tycka det är roligare.

Och den gamla vanliga frågan, hur hittar man ett annat jobb, de växer ju inte direkt på träd...

KRAM

24 oktober, 2005 16:38  
Anonymous Anonym said...

Känner igen det där... Har pluggat i 4,5 år till civilingenjör och vill helst bara stanna hemma när klockan ringer...

26 oktober, 2005 09:57  
Blogger Anna-Karin said...

Agneta: varför är det så? Om jag skulle vetat det från början kunde jag ju likagärna hoppat över alla studieskulder och fortsatt på ica. Eller finns det ett annat jobb som passar bättre?

26 oktober, 2005 10:21  
Anonymous Anonym said...

Ja du... Jag tror att det finns något annat som passar och man trivs bättre med. Det handlar ju om vad man har för arbetskompisar också, i alla fall har de stor betydese i mitt fall. Sen handlar det om att man kanske måste inse att man måste gåra några hundår innan livet blir som man tänkt sig. Jag vill ha allt NU. Problemet är bara att jag inte vet vad allt är...

26 oktober, 2005 12:57  
Blogger Anna-Karin said...

Agneta: Ja, det är sant att arbetskompisarna spelar stor roll. Jag har ju arbetskompisar, men ingen som jobbar med mig och det är nog ett av de större problemen: jag är själv.

Setareh: Samtidigt som vi ska vara glad som har jobb kan man inte finna sig i vad som helst heller. Det kommer att ordna sig för oss alla.

26 oktober, 2005 15:37  
Anonymous Anonym said...

Jag tror att man får börja leta utanför sin proffession, förstår du vad jag menar. Kanske finns det andra yrken där din kompetens behövs.

26 oktober, 2005 16:26  
Blogger Anna-Karin said...

Anna: Jo, jag tänker tanken ofta, men när man inte ens kan få andra jobb inom det man gör för att man saknar små saker som weberfarenhet så undrar jag hur man ska kunna få ett jobb där man passar, men inte har erfarenheten än. Hela arbetsmarknaden bygger så mycket på att ta den som redan kan allt för att det inte ska kosta pengar och tid på att lära upp.

27 oktober, 2005 11:11  

Skicka en kommentar

<< Home