måndag, februari 13, 2006

festen del 2


Här provar jag fördrinken: vodka, melonessens, vitt vin och fruktsoda (smakade bra!) tillsammans med Andreas som också är med i festkommitén. I stället för boa har han fluga och bälte i ljusblått paljettyg. Bilden bjuder även på delar av dukningen.

Jubileumsfesten är en årlig fest som orkestern har för att fira att vi fyller ytterligare ett år, nu är vi nio år! Festen är alltid runt den 12/2 och är en stor fest med rep, trerätters och karaoke och dans. Vanligtvis pågår festen i över 12 timmar (vi börjar redan vid 16 på eftermiddagen). Gamla som nya medlemmar är välkomna och i år var vi 37 anmälda, men fyra kunde inte komma på grund av sjukdom.
För att planeringen ska bli enklare för festkommitén så brukar man välja ett inofficiellt tema för festen. Temat hjälper en att fundera på dukning, pyntning, välkomsttal, tävlingar och liknande. I år var temat melodifestival. Jag är säker på att det är det mest tydliga temat någonsin. Vi tänkte melodifestival och glamour och dukade med mycket färg och glitter. I stället för välkomsttal hade vi gjort om La det swinge med ny text och sjöng och dansade inför de inbjudna. Vi hade en glamorös fördrink med glitter och sugrör, tävlingen som gick ut på att hitta sin bordsdam, -herre var att koppla ihop schlagertitlar med noterna över refrängen och efter huvudrätten hade vi en "melodifestival" där de olika instrumentsektionerna fick sjunga schlagers och sedan hade vi röstning. Som tur var vann alla!